Hyvelkompaniet

Våra Tjänster

Hyvelkompaniet erbjuder en stor mängd olika tjänster tack vare alla olika maskiner som finns hos oss, nedan hittar du vad respektive maskin används till och hur du som kund kan dra nytta av det!

Legohyvling

Legohyvling

Legohyvlingen är grunden till att hyvelkompaniet startade. Huvudproduktionen hos oss ligger på legoarbeten till sågverksindustrin och bygghandeln. Våra största produkter är inom konstruktionsvirke med tyngdpunkt på spontat virke med ändspont. I dag har vi kapacitet att producera ca 100M3 brädor per dag i hyvleriets huvudlinje. Hyvelettan är en 7 spindlig Waco 225 som har matning upp till 150 meter per minut. I vår hyvellinje finns även en Waco BKL Single bandsåg med 60 meters matning per minut. Vi har två ändkapar som ger vinkelräta ändar på brädorna samt två ändspontsagregat som möjliggör not och spont runt hela brädan. Desutom har vi tre längdkapar i ändspontsbordet som möjliggör exaktkapning.

Beställningshyvling

Beställningshyvling

Här har vi inga begränsningar i träslag, profiler, volym eller antal meter, ingenting är för litet eller för stort vi löser ditt behov. Exempel på produkter här är paneler och klädslar till byggnadsvård, inredning och listverk för nyproduktion, renovering och ombyggnad. Så enstaka styck/meter eller behov av tex. en profilerad klädsel till nya eller gamla huset, det löser vi.

Klyvning/Sågning

Klyvning/Sågning

Med vår bandsåg och torrklyv kan vi spräcka och klyva virket innan det går till hyveln vilket gör att vi kan hyvla alla sidor av en bräda eller få den rätta dimensionen med finsågad yta.

Kapning

Kapning

I paketkapen kan vi längda hela paket i ett snitt till önskad längd av virket. Paketkapen är en Logosol med ett svärdlängd på 1,5 meter.

Ändspontning

Ändspontning

Efter hyveln i vårt ändspontsbord har vi två ändkapar som säkerställer att virket har vinkelräta kortändar. Med de två ändspontsagregat som sitter i ändspontsbordet erbjuder vi även spontning i kortändarna.

Specialprofiler

Specialprofiler

Har du en egendesignad profil eller en gammal profil som inte säljs längre? Kom till oss så tar våra verktygsmakare fram hyvelstål som passar just dig!

Lastmaskinen

Lastmaskinen

Hyvleriets lastmaskin är en JCB 436e. En urstark midjestyrd maskin på 16,5 ton och en lyftkraft på 147kN som knallar på i 50km/h. Lastmaskinens huvuduppgift hos oss är att lasta spån och flis och hjälpa till med lossning och lastning av virke samt utkörning av tex. pellets till våra kunder. Vintertid håller den våra ytor fria från snö och hjälper även till i snösvängen i Kinda. Vi kan även hjälpa just dig med lastmaskinen.

Trucken

Trucken

Kalmartrucken på Hyvelkompaniet är vår yttre högra hand, den servar hyvleriet med av och på ställning av virkespaket på linjen. Den lossar och lastar lastbilar som kommer med råvara eller ska hämta färdiga varor. Kapacitet: 8 ton